De Oranje vrouwen doen het voorlopig uitstekend in de Volleybal Champions League. Maar vijf van de dertien Nederlandse vrouwen zijn niet door de poulefase gekomen. In de volgende fase wordt het echter wel een stuk moeilijker want er zit een Nederlands onderonsje aan te komen. Maret Balkestein-Grothues en Floortje Meijners & Yvon Beliën moeten vrijwel zeker tegen elkaar spelen. En er kan er maar één winnen natuurlijk.

De meeste vrouwenteams in de Champions League worden gesponsord door Turkse ondernemingen. Volleybal is super populair in Turkije en de Tv rechten zullen ongetwijfeld voor veel geld verkocht worden. Team Vakifbank is met twee Nederlandse dames weer één van de favorieten maar dan zullen ze wel een andere favoriet Eczacibasi moeten verslaan en dit is ook een ijzersterk team. Beide teams komen uit Istanboel dus dat zal een verhitte derby worden!

Laura Dijkema en Myrthe Schoot haalden met Dresdner SC maar net de overwinning en mogen zich net als vorig jaar in de knock-outfase van de Champions League bewijzen. Daarin is Dinamo Moskou de tegenstander. De ploeg uit Rusland had, mede dankzij sterspeelster Natalia Obmochaeva, een sterke poulefase.

Volg deze partijen op de voet, dit is het beste dat Volleybal te bieden heeft.